måndag 16 juli 2012

JoV

Spännande nyhet jag läste..

Jägare vägrar eftersök

Eftersök av trafikskadade djur kan utebli, då jägarna vägrar att hjälpa polisen, uppger DT.

Polisen i Dalarna säger sig inte ha egna resurser att ägna sig åt att spåra skadade djur. Djur kommer att lida i onödan, enligt polisen, som säger att jägare har satt i system att inte svara när polisen ringer efter hjälp vid viltolyckor.

Jägarna som gör så, gör det för att de är missnöjda med den rovdjurspolitik som drivs. Genom att inte hjälpa till med att spåra och avliva skadade djur, vill man markera sin ståndpunkt.

Jägare är upprörda över att vargar utsätter deras jakthundar för lidande, och att jakthundar dödas av varg. Statistik från djurförsäkringsbolaget Agria visar att det är en bråkdel av alla dödade jakthundar som faller offer för varg. Merparten av jakthundar som dör under jakt blir överkörda av bilar, eller skjuts av misstag av jägare.
(Sveriges Nyheter)

Ja alltså att vargar dödar både jakthundar & sällskapshundar är ett faktum och det är riktgt jävligt att majoriteten av de folk som är för varg i Sverige har aldrig upplevt hur det är att leva med varg i närheten och utsatts för det värsta. Såklart att man tycker att varg bör finnas då, det är ju ett otroligt vackert djur. Men placera de tyckande på landsbygden med barn & hund där de finns varg och se hur vacker de tycker en utsvulten varg är då..

Men oavsett så handlar jakt om viltvård och jag tycker det är helt fel av jägarna att "strejka" genom att vägra hjälpa till vid viltolyckor. Att låta viltet lida pga av att man vill visa sin ståndpunkt känns inte alls bra.

Fast samtidigt tycker jag att folk borde fan se upp hur man kör om man träffar av vilt. Oftast sätts det upp skyltar & stängsel och kan man inte se tillräckligt för att uppmärksamma det, bör man inte köra bil alls. Att minska risken för viltolyckor som resulterar i död och stora skador både på människor och djur, så får man fan sänka farten när man kör genom områden rikt på vilt.

Dock så finns det ändå inga garantier på att folk int hitta av vilt ändå. Så därför tycker jag att de som kan hjälpa ska hjälpa.

Det är ju tur att detta inte är här uppe. Men jag kan dock tillägga.. ÄN SÅ LÄNGE!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar