lördag 8 september 2012

Äntligen höst

I augusti nångång fick jag lite panik när jag gick min vanliga runda och såg halvgula löv på marken. Happ! He va den sommarn de tänkte ja. Men när hösten nalkas, är ju älgjakten också nära!

Min yngsta lillebror Tobias är ju helt såld på jakt och älgar. Det började förmodligen när han första gången följde med på jakt och farsan skjöt en kalv. Efter det väntar han hela vintern, våren och sommaren till hösten ska komma. Han är dessutom farsans lilla turfågel, får nästan varenda gång se älg. Riktigt kul!

Igår for vi till Vindeln och sov över hos farmor. Kl 4 imorse ringde klockan och vi gjorde i ordning inför dagen å for till kojan. Kanske tidigt tycker många, men man ska vara ute tidigt. Sen hör det ju jakten till :) Alltid så spännande när man far, för oftast är de ju så jäkulst mörkt när vi far från farmor. Under tiden vi sitt i kojan ljusnar det upp och innan när vi tagit oss ut till passet har de blive dagsljus!

Nu ha va suttit här i lite drygt 3 timmar och tar en liten fikabreak. Haha, utanför Ica i Vindeln står de en skylt: Nu när du ska ut i tornet å kika,
glöm inte fika!
Å de gjorde vi inte kan ja säga!

Så härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar